دستور پخت آش سبزی

دستور پخت آش سبزی

آش سبزی یکی از آش های سنتی و بسیار قدیمی بخصوص در شیراز است که اغلب به عنوان آش نذری مورد استفاده قرار می گیرد. این آش با روغن داغ، پیاز داغ، آبلیمو و نان سنگک سرو می شود.

مواد لازم

  • گوشت 500 گرم
  • برنج نیم دانه 3 لیوان
  • تره 1 کیلوگرم
  • ترخون 100 گرم
  • لوبیا سفید 1 لیوان
  • عدس 1 لیوان
  • نخود 1 لیوان
  • نمک، فلفل و روغن به مقدار لازم

دستور پخت 

  1. درون قابلمه گوشت را با پیاز خرد شده تفت دهید و پس از تغییر رنگ گوشت مقداری آب ، زردچوبه و پودر دارچین اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم گوشت بپزد. پس از اینکه گوشت پخت گوشت را ریش ریش کنید.
  2. درون قابلمه چند لیوان آب بریزید. سپس برنج های نیم دانه که از شب قبل خیس کرده اید. تره های خرد شده و نصف ترخون ، نمک و فلفل را درون قابلمه بریزید و با حرارت متوسط اجاره دهید برنج بپزد و شل شود (همانند برنج شله زرد). در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ سبزی تیره نشود.
  3. نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس کنید و تا روز بعد چند بار آب ان را تعویض نمایید. درون قابلمه های جداگانه نخود ، لوبیا و عدس را بپزید. اگر آب عدس تیره شد می توانید در طول مدت پخت 1-2 بار آب آن را تعویض کنید.
  4. پس از اینکه تمام مواد آماده شدند می توانید پخت اصلی و ترکیب مواد را انجام دهید. حبوبات پخته و گوشت پخته له شده را به مخلوط برنج و سبزی در حال پخت اضافه کنید. آب حبوبات و آب گوشت را صاف کنید و مواد به آش اضافه کنید (می توانید در این مرحله مواد را با مخلوط کن بزنید تا یکدست شود).
  5. باقی مانده ترخون را در مقداری روغن تفت دهید. سپس به مواد دیگر اضافه نمایید. حرارت را کم کنید و به مدت 2 ساعت اجازه دهید آش شما غلیظ و کشدار شود. در این 2 ساعت باید هر 10 دقیقه اش را خوب هم بزنید تا آش شما ته نگیرد. پس از آماده شدن آش را با پیاز داغ تزیین و سرو کنید (برای زیبایی بیشتر آش 2 – 3 قاشق حبوبات پخته داخل آش بریزید و سرو کنید).

توصیه ها

  • بهترین گوشت برای این آش گوشت گردن یا سردست می باشد.
  • آش باید تا جایی پخته شود که مواد خوب له شده باشند.
  • می توانید برای سهولت بیشتر بعضی از مواد آش را از شب قبل آماده کنید.
  • در مراحل آخر پخت مرتب باید آش را هم بزنید. راز اصلی خوشمزه شدن و کشدار بودن این آش هم زدن آن است.
ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)