دستور پخت آش شولی

دستور پخت آش شولی

خواص و معرفی

  • برخی خوراک‌های سنتی ایران‌زمین، طراحی خاص اقلیمی دارند و نمی‌توان آنها را به‌میزان و دفعات زیاد، در دیگر نواحی مصرف کرد؛ ولی مصرف موردی آنها منعی ندارد.
  • آش شولی مزاج سرد و تری دارد
  • شولی اگر همراه با سرکه مصرف شود برای گرم مزاجان نافع و صفرابر خوبی است و برای رفع سردردهای گرم بخصوص سردردهای ناشی از فشار عصبی و همچنین برای التیام آلرژی ها بسیار مناسب است.
  • سبب دفع مواد زائد از بدن می‌شود و در عین حال برای کسانی بیشتر مفید است که در این فصل دچار یبوست و آلرژی می‌شوند.

مواد لازم

  • اسفناج: ۶۰۰ گرم
  • شوید: ۶۰۰ گرم
  • تره: ۲۰۰ گرم
  • جعفری: ۲۰۰ گرم
  • ترخون خشک: کمی
  • چغندر: یک عدد بزرگ
  • پیاز: ۳ عدد
  • نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد: ۱٫۵ لیوان
  • عدس: ۱ لیوان
  • روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناداغ
  • نمک بدون ید: به میزان لازم
  • زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری،
  • سرکه: به میزان دلخواه

روش پخت

  1. چغندر را پوست کنده، به‌صورت خلالی برش داده، با مقداری آب، روی شعله، نیم‌پز کنید.
  2. سپس عدس و سبزی خردشده را به آن بیفزایید و صبر کنید تا کاملا بپزد.
  3. در این فاصله، نعنا و پیازداغ را درست کرده و به آنها زردچوبه بیفزایید.
  4. به آرد حدود ۵-۴ لیوان آب بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید.
  5. وقتی سبزی و عدس پخته شد، نصف پیاز داغ را به قابلمه بیفزایید و بگذارید چند قل بخورد.
  6. سپس ابتدا حدود ۴ لیوان آب جوش به آش بیفزایید و بعد، آرد آب‌گرفته را به آرامی به آش اضافه کنید و همزمان، خوب به هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
  7. پس از اینکه نمک و فلفل آش را اندازه کردید، به آن نعناداغ و بقیه پیازداغ و سرکه را بیفزایید و بگذارید چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.
ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)