برخی خوراکهای سنتی ایرانزمین، طراحی خاص اقلیمی دارند و نمیتوان آنها را بهمیزان و دفعات زیاد، در دیگر نواحی مصرف کرد؛ ولی مصرف موردی آنها منعی ندارد.
آش شولی مزاج سرد و تری دارد
شولی اگر همراه با سرکه مصرف شود برای گرم مزاجان نافع و صفرابر خوبی است و برای رفع سردردهای گرم بخصوص سردردهای ناشی از فشار عصبی و همچنین برای التیام آلرژی ها بسیار مناسب است.
سبب دفع مواد زائد از بدن میشود و در عین حال برای کسانی بیشتر مفید است که در این فصل دچار یبوست و آلرژی میشوند.
مواد لازم
اسفناج: ۶۰۰ گرم
شوید: ۶۰۰ گرم
تره: ۲۰۰ گرم
جعفری: ۲۰۰ گرم
ترخون خشک: کمی
چغندر: یک عدد بزرگ
پیاز: ۳ عدد
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
آرد: ۱٫۵ لیوان
عدس: ۱ لیوان
روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناداغ
نمک بدون ید: به میزان لازم
زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری،
سرکه: به میزان دلخواه
روش پخت
چغندر را پوست کنده، بهصورت خلالی برش داده، با مقداری آب، روی شعله، نیمپز کنید.
سپس عدس و سبزی خردشده را به آن بیفزایید و صبر کنید تا کاملا بپزد.
در این فاصله، نعنا و پیازداغ را درست کرده و به آنها زردچوبه بیفزایید.
به آرد حدود ۵-۴ لیوان آب بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید.
وقتی سبزی و عدس پخته شد، نصف پیاز داغ را به قابلمه بیفزایید و بگذارید چند قل بخورد.
سپس ابتدا حدود ۴ لیوان آب جوش به آش بیفزایید و بعد، آرد آبگرفته را به آرامی به آش اضافه کنید و همزمان، خوب به هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
پس از اینکه نمک و فلفل آش را اندازه کردید، به آن نعناداغ و بقیه پیازداغ و سرکه را بیفزایید و بگذارید چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.