دستور پخت آش خرفه
خواص و معرفی
- مزاج معتدل
- مفید برای خون سازی
- مفید برای ریه و هورمون تیروئید
- مفید برای کبد
مواد لازم
- یک پیمانه لپه،
- روغن کنجد به میزان لازم،
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم،
- پیاز خرد شده یک عدد بزرگ،
- خرفه 500 گرم ،
- برگ چغندر 500 گرم ،
- آرد سبوس دار جو یک و نیم پیمانه.
روش تهیه
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم.
- خرفه و برگ چغندر را خرد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم.
- لپه را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم.
- مدتی که از پخت لپه گذشت، عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملاً پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم.
- پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه، ادویه، زنجبیل و فلفل تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم.
- آرد جو را با دو برابر آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم.
- سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم.
تذکر: از زمانی که عصاره آرد جو را اضافه می کنیم، باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.