آش آبغوره و زنجبیل را بشناسید
آش آبغوره و زنجبیل
- این آش در کنار تمامی خواص خود بیشتر بواسطه خاصیت نضج اخلاط زائد بدن شهرت یافته است. نضج در اصل به معنی پختگی است و منظور اینست که این آش باعث می شود موادی که حالت غلیظ و چسبنده دارند رقیق و روان شده و آمادگی لازم برای دفع را پیدا می کنند.
- در صورت مصرف درمانی، بهتر است یک یا دو وعده غذایی را در بازه درمان تشکیل دهد. بنا به صلاحدید طبیب میتوان از این آش به شکل های دیگر نیز استفاده نمود.
زمان مصرف آش آبغوره و زنجبیل
- آش آبغوره و زنجبیل را میتوان هم در فصول سرد سال و هم در فصل بهار و تابستان مصرف نمود.
- باید توجه شود که میزان آبغوره و زنجبیل در بسته به شرایط مزاجی مصرف کننده و آب و هوا متغیّر است.
- اگر شخص گرم مزاج بوده و هوا نیز گرم باشد این آش باید ترش مزه باشد و اگر در فصل سرد سال باشیم و شخص نیز مزاج سرد داشته باشد میزان زنجبیل و طعم تند و تیز آن باید بیشتر باشد.
-
دستورالعمل تهیه آش آبغوره و زنجبیل
مواد لازم:
- آب به میزان لازم
- نخود دو پیمانه
- برنج یک پیمانه
- جو نصف پیمانه
- سبزی (اسفناج، نعنا، جعفری، تره، شنبلیله و … بسته به نیاز فرد) نیم کیلو
- پیاز یک عدد متوسط
- روغن کنجد به مقدار لازم
- زنجبیل دو قاشق غذاخوری
- آب غوره طبیعی به میزان دلخواه
- نمک طبیعی به مقدار لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از دو شب قبل خیس بگذارید.
- برای شروع سبزی را خو ب شسته و خورد کنید. پیاز را در ظرفی جداگانه در روغن کم سرخ نمائید.
- به اندازه لازم آب درون ظرف ریخته زمانی که به جوش آمد برنج و نخود را درون آن بریزید.
- اندکی که برنج جوشید و نیم پخته شد، سبزی خرد شده را به آن اضافه نمائید.
- محتویات درون ظرف را هم زده و سپس زنجبیل و آب غوره را به آن اضافه نمائید.
- شعله را کم کرده اجازه بدهید غذا خوب بجوشد تا هم خوب پخته شده و هم خوب جا بیفتد.
- آش آبغوره و زنجبیل شما آماده است و در صورت نیاز روی آن را با پیاز داغ تزئین نمائید. (این مرحله قابل حذف است).
نکات مصرف
- مصرف آش آبغوره و زنجبیل در شرایط بارداری و شیردهی و نیز در بیماران خاص حتماً با نظر طبیب باشد.
- سبزی این آش را میتوان با توجه به نیازهای فردی مصرف کننده تغییر داد. این مسئله با کمک از ظرافتهای آشپزی و راهنمایی طبیب به نتیجه مطلوب منتهی میشود.