طرز تهیه آش ماست تبریز
مواد لازم:
- پیاز ۲ عدد متوسط
- عدس ۱ لیوان
- برنج ۱ استکان
- سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز) ۱ کیلو
- آب گوشت ۴ لیوان
- کوفته ریزه ۱۰ – ۱۵ عدد
- سیب زمینی ۱ عدد متوسط
- ماست به مقدار لازم
- نمک، فلفل، زرد چوبه به مقدار لازم
روش تهیه:
برای تهیه آش ماست ابتدا برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. عدس را بشوئید و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید. (داخل یک ظرف با درب بسته) در قابلمهای مناسب با گنجایش کل مواد آش، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود. آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیفزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس (با حرارت ملایم) تقریبا نیم پز شود. طی این یک ساعت، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. کوفته ریزه را هم آماده کنید، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه عدس نیم پز شد، برنج را به عدس اضافه کنید. و صبر کنید تا برنج کمی باز شود. یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید وهمراه سبزی (که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید. (دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد. هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود، از آب جوش استفاده کنید) حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی، سیب زمینیهای سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزهها را داخل آش بیندازید. ۱۵ – ۲۰ دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزهها، آش آماده سرو است. ماست به دو صورت همراه این آش سرو میشود: ۱ – حدود یک الی دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط کنید و بعد سرو کنید و باقیمانده ماست را موقع میل کردن غذا روی آن بریزید. ۲ – ماست را بدون اینکه داخل آش بریزید، در ظرف جداگانه کنار آش سرو کنید. موقع صرف آش، هرکس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه، ماست به غذا اضافه خواهد کرد.