طرز تهیه شوربای تره تبریز
مواد لازم:
- سبزی تره: ۲۵۰ گرم
- برنج (حتماً برنج ایرانی ترجیحاً معطر): برای هر نفر یک مشت برنج (مشت را پر در نظر نگیرید)
- سیب زمینی: دو عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۲ الی ۳ عدد
- تخم مرغ: به ازای هر نفر یک عدد یا به ازای هر دو نفر یک عدد
- روغن (بسته به علاقه روغن جان یا روغن دنبه با ساری یاغ، کره یا روغن نباتی): ۳ قاشق غذاخوری سر پر
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، ادویه آبگوشت و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
۱- برای تهیه شوربای تره تبریز ابتدا تره را پاک کرده به صورت نسبتاً درشت خرد کرده و می شوئیم و میگذاریم آبش برود.
۲- سپس تره را با مقداری روغن کمی تفت میدهیم.
۳- سپس گوجه فرنگیهای درشت خرد شده را می افزائیم و یکی دو دقیقه دیگر با هم تفت میدهیم. (برای اینکه در تصویر بهتر مشخص شود ما درشت تر از حد نرمال خرد کردیم).
۴- سپس کمی زردچوبه و رب را نیز می افزائیم.
۵- سیب زمینیهای خرد شده (چهارقاچ شده یا شش قاچ شده و یا حتی کوچکتر ) و فلفل و ادویه آبگوشت را می افزائیم و هم میزنیم.
۶- سپس مقداری آب به آن می افزائیم (کاسهای را در نظر بگیرید که میخواهید به آن اندازه ترید داشته باشید) میزان آبی که می افزائید بیشتر از آن باشید، زیرا حین پخت تبخیر خواهد شد.
۷- میگذاریم سیب زمینیها بپزد.
۸- پس از پخت سیب زمینیها، برنج را اضافه میکنیم.
۹- بعد از دو دقیقه تخم مرغها را به آرامی درون آب شوربا میشکنیم ولی هم نمیزنیم. تا تخم مرغها ببندد. اگر هم بزنیم تخم مرغها وا خواهد رفت.
۱۰-همه مواد بایستی پخته شود ولی دقت کنیم که برنج خیلی هم نپزد که بخواهد خمیر شود. چون بعداً بدون دمکش روی حرارت ملایم قرار خواهیم داد.
۱۱-آبش را جدا میکنیم و بعد که کمی خنک شد، داخلش نان ترید میکنیم.
۱۲-قابلمه حاوی مواد را روی حرارت خیلی ملایم بدون دم کنی قرار میدهیم. با این کار برنجها بدون اینکه له شود، کاملاً میپزد.
۱۳-مابقی را با نان یا به صورت خالی میل میکنیم.
۱۴-شوربا با انواع ترشیجات و سبزی خوردن بسیار لذیذ میباشد.
نکات:
۱- برخی به همراه تره، از چند پر ترخون خرد شده نیز استفاده میکنند.
۲- تخم مرغها را به آرامی درون آب شوربا میشکنیم ولی هم نمیزنیم. تا تخم مرغها ببندد. اگر هم بزنیم تخم مرغها وا خواهد رفت.
۳- دقت کنیم که برنج خیلی هم نپزد که بخواهد خمیر شود. چون بعداً بدون دمکش روی حرارت ملایم قرار خواهیم داد.
به جای برنج میتوان از رشته پلوئی یا کد ریشتسی (رشته روستائی) نیز استفاده کرد.