طرز تهیه آش ترش همدانی
مواد لازم:
- نخود ولوبیا چیتی رویهم یک پیمانه
- عدس یک پیمانه
- رشته آش ۳۰۰ گرم
- چغندر متوسط ۳ عدد
- پیاز داغ و نعنا داغ
- تعدادی آلو و برگه زردآلو (قیسی)
- شیره انگور قرمز
- سرکه انگور
- سیر داغ کمی
طرز تهیه:
برای تهیه آش ترش همدانی در ابتدا چغندر خرد شده و نخود و لوبیا و عدس را میپزیم که رنگ قرمزی چغندر باعث خوشرنگی حبوبات میشود. سپس آلو و قیس و پیاز داغ را داخل اش میریزیم و میگذاریم نیم پز بشود. بعد رشته را اضافه میکنیم که بپزد. بعد از پخت رشته، سرکه و اگر شیره انگور قرمز داشتید آن را نیز میریزد. شیره انگور به مقدار یک ملاقه (مقدارش به اندازه آش) بستگی دارد فقط رنگ آش را عوض میکند. اگر نداشتید اشکالی ندارد. آنهایی که طعم ترش ترش دوست دارند فقط سرکه میریزند و اونایی که طعم ترش و شیرین سرکه را با کمی شکر مخلوط کرده داخل آش میریزند که چند جوش بزند. بعد در ظرف مناسب ریخته با نعنا داغ و پیازسرخ کرده و سیر سرخ شده تزئین میکنیم.