طرز تهیه آش گزنه
مواد لازم:
- آرد گندم ۵۰۰ گرم
- چغندر ۵۰ گرم
- عدس ۵۰ گرم
- نخود ۵۰ گرم
- لوبیا ۳۰ گرم
- باقلا ۵۰ گرم
- کدو حلوایی ۱۰۰ گرم
- گشنیز ۱۰۰ گرم
- جعفری ۵۰ گرم
- سیر ۵۰ گرم
- ماست یک کیلوگرم
- نمک ۱۰ گرم
- زردچوبه ۱۰ گرم
طرز تهیه:
۱- برای تهیه آش گزنه در ابتدا آرد را خمیر کرده با وردنه آن را پهن میکنند. ۲- برای نازک شدن خمیر باید آن را این دست و آن دست کرد. ۳- خمیر نازک شده را روی ظرف پهن کرده و روی آن را آرد میپاشند و آهسته آهسته آن را تا میزنند و همزمان با تا زدن خمیر، زیر آن نیز آرد میپاشند تا به هم نچسبد. ۴- خمیر را با چاقو به طور افقی برش میزنند. ۵- نخود، لوبیا، عدس، چغندر و باقلا را با هم میپزند. ۶- سبزیها و کدو حلوایی را همراه با نمک و زردچوبه به مواد اضافه میکنند. ۷- بعد از پخته شدن مواد ماست را در آب حل کرده به آش اضافه میکنند. همزمان آش را هم میزنند تا آش جوش بیاید. ۸- رشتهها را بعد از جوش آمدن اضافه میکنند و منتظر میمانند تا آش قوام بیاید. خواص درمانی تلی آش: غذای مورد نظر با وجود حبوبات در آن سرشار از پروتئین گیاهی بوده که خوشمزگی آن به خاطر وجود کدو حلوایی و سبزیجات معطر است همچنین وجود جعفری و گشنیز به آن طعم خوبی میدهد.