طرز تهیه کله جوش (کال جوش) در طب سنتی
مواد لازم:
150 گرم روغن
200 گرم کشک
2 عدد پیاز متوسط
یک قاشق غذاخوری از ترکیب نعنا خشک، فلفل، زردچوبه و نمک
100 گرم مغز گردو آسیاب شده
دستورالعمل تهیه
ابتدا پیاز را در یک قابلمه متوسط ریز خرد کرده و با روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی تقت دهید. در مرحله بعد نعنا خشک و گردو های آسیاب شده را اضافه کنید. همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید تا خامی گردو از بین برود و عطر ادویه ها آزاد شود. حالا 1 تا 2 لیوان آب به مواد اضافه کنید اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه جوش بخورد. در مرحله آخر کشک را با یک لیوان آب رقیق کرده و به مواد اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید تا زمانی که کناره های قابلمه شروع به جوش های ریز کرد. در این حالت حرارت را خاموش کرده و کله جوش را سرو کنید. کال جوش غذایی است که معمولا بشکل تلیت خورده می شود، بنابراین می توانید در کنار آن نان خشک سرو کنید.
منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی اسلامی، دستور تهیه غذا های سالم و مفید، دکتر کردافشاری