طرز تهیه آش جو

طرز تهیه آش جو
در ابتدا حبوبات گفته شده را از شب قبل بخیسانید و بعد از 24 ساعت آب آن را دور ریخته و در قابلمه با مقدار مناسبی آب (روی سطح حبوبات را کامل بپوشاند) بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوش آید، سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید حبوبات به آرامی پخته شوند.

مواد مورد نیاز: 

2 پیمانه جو بدون پوست 
½ پیمانه نخود
½ پیمانه عدس
½ پیمانه لوبیاچیتی
½ پیمانه ماش
½ پیمانه لوبیا سفید
½ پیمانه لوبیا قرمز 
½ پیمانه لوبیا چشم بلبلی 
2 عدد پیاز متوسط
1 قاشق غذاخوری پونه کوهی 
1 کیلوگرم سبزی آش تازه تا 50 تا 100 گرم سبزی آش خشک 
200 گرم گردو چرخ شده 
1 کیلوگرم کشک محلی سابیده شده 
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل، زیره، آویشن و گلپر سابیده شده به مقدار دلخواه 
10 قاشق غذاخوری روغن زیتون 

دستور العمل آش جو سنتی   

در ابتدا حبوبات گفته شده را از شب قبل بخیسانید و بعد از 24 ساعت آب آن را دور ریخته و در قابلمه با مقدار مناسبی آب (روی سطح حبوبات را کامل بپوشاند) بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوش آید، سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید حبوبات به آرامی پخته شوند. بعد از کمی پخت حبوبات، پیاز خرد شده و ادویه ها را به آن اضافه کنید. هنگامی که حبوبات بطور کامل پخته شد سبزی آش را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد. در اواخر پخت نصف قاشق پونه را اضافه کنید. وقتی که آش جا افتاد حرارت را خاموش کرده و در ظرف مناسب سرو کنید. سپس کشک سابیده و باقیمانده پونه را نیز با هم ترکیب کرده و همراه با روغن زیتون، گردو و گلپر بر روی آش بریزید. همچنین توصیه می شود بعد از خوردن این آش 2 عدد خرما میل کنید. 

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)