طرز تهیه آش جو
مواد مورد نیاز:
2 پیمانه جو بدون پوست
½ پیمانه نخود
½ پیمانه عدس
½ پیمانه لوبیاچیتی
½ پیمانه ماش
½ پیمانه لوبیا سفید
½ پیمانه لوبیا قرمز
½ پیمانه لوبیا چشم بلبلی
2 عدد پیاز متوسط
1 قاشق غذاخوری پونه کوهی
1 کیلوگرم سبزی آش تازه تا 50 تا 100 گرم سبزی آش خشک
200 گرم گردو چرخ شده
1 کیلوگرم کشک محلی سابیده شده
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل، زیره، آویشن و گلپر سابیده شده به مقدار دلخواه
10 قاشق غذاخوری روغن زیتون
دستور العمل آش جو سنتی
در ابتدا حبوبات گفته شده را از شب قبل بخیسانید و بعد از 24 ساعت آب آن را دور ریخته و در قابلمه با مقدار مناسبی آب (روی سطح حبوبات را کامل بپوشاند) بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوش آید، سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید حبوبات به آرامی پخته شوند. بعد از کمی پخت حبوبات، پیاز خرد شده و ادویه ها را به آن اضافه کنید. هنگامی که حبوبات بطور کامل پخته شد سبزی آش را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد. در اواخر پخت نصف قاشق پونه را اضافه کنید. وقتی که آش جا افتاد حرارت را خاموش کرده و در ظرف مناسب سرو کنید. سپس کشک سابیده و باقیمانده پونه را نیز با هم ترکیب کرده و همراه با روغن زیتون، گردو و گلپر بر روی آش بریزید. همچنین توصیه می شود بعد از خوردن این آش 2 عدد خرما میل کنید.