بررسی علائم و علت درد سیاتیک
علائم درد سیاتیک
در این قسمت می خواهیم به بررسی نشانه های درد سیاتیک و علت ایجاد آن بپردازیم. در نظر داشته باشید معمولاً هر کدام از این نشانه ها در یک ناحیه خود را نشان می دهند. ممکن است علامت های آن از کمر، باسن و ران شروع شوند. سپس به سمت ساق و کف پا بروند.
درد یکی از بزرگترین علائم سیاتیک می باشد. معمولا دردهای سیاتیک ادامه دار یا متناوب می باشند. در نظر داشته باشید که درد سیاتیک معمولاً به صورت ناگهانی خود را نشان می دهد و به صورت سوزش و یا تیر کشیدن است.
معمولاً دردهای سیاتیک شدت شان در پا بیشتر از کمر می باشد. از نشانه های دیگر درد سیاتیک تغییرات حسی است. ممکن می باشد شما در پشت ساق پا احساس گزگز، سوزن سوزن و یا بی حسی کنید.
همچنین ضعف نیز یکی از نشانه های دیگر این مشکل است. ممکن است شما در کف پا و ساق پا احساس ضعف کرده و یا احساس سنگینی کنید و نتوانید به راحتی حرکت نمایید.
نشستن های طولانی، ایستادن های طولانی، خم شدن ستون فقرات، سرفه کردن، چرخش و… می توانند این دردها را تشدید کنند. در نظر داشته باشید که افرادی که به سیاتیک مبتلا هستند ممکن است در هنگام دراز کشیدن نیز با درد شدید و مشکلات زیادی در هنگام خوابیدن شان مواجه شوند.
علت درد سیاتیک
همانطور که عنوان کردیم در این قسمت می خواهیم در رابطه با نشانه های درد سیاتیک و علت ایجاد آن صحبت کنیم. علت ایجاد درد سیاتیک به دلیل فشاری می باشد که دیسک کمر به ریشه های عصب سیاتیک وارد می کند.
همچنین در هنگام لغزندگی دیسک ها بر روی همدیگر ممکن است بیرون زدگی استخوان، یکی از ریشه های عصب سیاتیک را تحریک کرده و به آن فشار وارد کند. این فشار می تواند التهاب و سوزش به همراه داشته و بی حسی و درد در کمر و پاها را به وجود بیاورد.
در نظر داشته باشید که اعصاب سیاتیک در قسمت مچ و ساق پا به اعصاب کوچک تر نیز متصل می شوند.
به همین دلیل درد سیاتیک گسترش پیدا کرده و کل پا و کمر را فرا می گیرد. در نظر داشته باشید اگر علت دردهای سیاتیک شما به دلیل لغزندگی دیسک بین مهره ای باشند شما بدون درمان خاصی می توانید مشکل خود را برطرف کنید.
اما اگر سیاتیک یک بیماری زمینه ای در بدن افراد باشد. شما به درمان ویژه ای نیاز دارید. علت درد سیاتیک می تواند به دلیل تحلیل رفتن دیسک بین مهره ای و یا تنگ بودن کانال نخاعی نیز باشد.
سایر عوامل تشدید درد سیاتیک
در نظر داشته باشید که با بالا رفتن سن ممکن است مشکلاتی مانند آرتروز و همچنین فرسودگی دیسک ها به وجود بیایند. این موضوع می تواند به عصب های سیاتیک فشار وارد کرده و مشکلاتی را نیز برای فرد بیمار به همراه داشته باشد.
اضافه وزن می تواند سبب شود که یک فشار مضاعف بر روی رگ سیاتیک وارد شود و افراد با درد سیاتیک مواجه گردند. یکی از عوامل دیگری که می تواند بر روی شروع دردهای سیاتیکی موثر باشد سبک زندگی و شغل هایی است که افراد آن ها را انتخاب می کنند.
به عنوان مثال اگر فردی مجبور باشد ساعت های طولانی در پشت میز بنشیند مطمئناً به این درد مبتلا می شود. همچنین افرادی که به صورت طولانی رانندگی می کنند نیز مطمئناً با درد های سیاتیکی مواجه می شوند.
شما برای درمان سیاتیک می توانید در کنار دارو و استراحت از روش های درمانی، ورزش و فیزیوتراپی استفاده کنید. البته می توانید به پزشک مراجعه کرده و پزشک با توجه به معاینه اولیه یک روش درمانی بسیار عالی را به شما معرفی کند.
شما می توانید با روش های درمانی بسیار راحت و سبک مشکل خود را کنترل کرده و دردهای سیاتیکی خود را کاهش دهید. آشنایی با نشانه های سیاتیک و علائم آن سبب می شود که شما بتوانید راحت تر این مشکل را شناخته و آن را تشخیص دهید. سپس برای درمان آن اقدام درستی انجام داده و این مشکل را دفع کنید.