پیشگیری و درمان آلزایمر در پزشکی جدید

پیشگیری و درمان آلزایمر در پزشکی جدید

آلزایمر چیست؟

آلزایمر یا فراموشی یک اختلال عملکرد مغزی است که با ضعیف شدن مفز میزان استخراج اطلاعات از مغز کند می شود. این بیماری به تدریج صورت می پذیرد و در ابتدا با فراموشی مسائل روز مره اتفاق می افتد و با پیش روی به فراموشی مسائل قدیم می انجامد. از نشانه های آن معمولا اختلال در روزمرگی و کارهای عادی، ضعف بیان، اختلال در تصمیم گیری و تفکرات ذهنی، تغییرات در رفتار، از دست دادن انگیزه و… می باشد.

هنوز راه کاملا مطمئنی برای پیشگیری از این بیماری نیست ولی می توان جلوگیری از بیماری های زمینه ای مثل دیابت و بیماری های قلبی، ورزش کردن و تحرک داشتن، داشتن روابط اجتماعی، تغذیه سالم، کنترل کلسترل و چاقی و قند، تمرینات ذهنی مثل یادگیری زبان دوم و حل جدول و… درضد ابتلاء به آن را کم کرد.

پیشگیری از آلزایمر در طب جدید چگونه است؟

با این حال که علت اصلی بیمار آلزایمر هنوز تشخیص داده نشده ولی عواملی می تواند با زمینه سازی آن شوند. تعدادی از عوامل آن در زیر آمده است:

الف) مسائل تاثیرگزار در ذهن

  1. کار: یکی از عوامل استرس شهرنشینی شاغل یا بیکار بودن افراد در جامعه است؛ چند درصد مردم شغل دارند، چند درصد از جوانان شغل دارند،‌ چند درصد از تحصیل‌کردگان شغل دارند،‌ این‌ها نکات بسیار مهمی است؛ امکان دارد شغل داشته باشید ولی استرس حقوق. استرس پایان ماه، استرس میزان انرژی برای حقوق که دریافت می‌کنید. قیمت و ارزش کار ما با پول سنجیده می‌شود و استرس در ما ایجاد می‌شود که توانایی‌های ما وابسته به مدرک ما و وابسته به خیلی چیزهایی است که امروزه باب شده است.
  2. دیر خوابی: در روستاها شب هنگام، مردم روستا شام می‌خورند نمازشان را می‌خوانند و می‌خوابند ولی شهرنشینی با غروب آفتاب قصه‌هایش شروع می‌شود. مردم تا دیروقت در خیابان‌ها و مغازه‌ها هستند، دیر خوابی(بدن نظم ندارد) و بد‌خوابی، در سلامتی و سرزندگی بسیار مؤثر است.
  3. رفت ­وآمدهای کم فامیلی : رفت ­وآمدهای فامیلی باعث سرزندگی و تلطیف روح می­شود.
  4. مسافرت و زیارت: قدیم‌ها مردم برنامه‌ای در طول سال داشتند به نام زیارت الآن این برنامه حذف شده است چون فرصتش را ندارند؛ استرس به این‌ها اجازه نمی‌دهد به طبیعت درون خودشان بروند و به عرفان و روح بندگی نسبت به خدا که به انسان آرامش می‌دهد بپردازند.

ب) غذاهای فانتزی

  • در طب سنتی پزشکان معتقدند غذاهای فانتزی عامل پر خطری در بروز بیماری آلزایمر است، غذاهای بسیار پر انرژی، ساندویچ‌ها، ما به اندازه کافی چاق و بی‌تحرک هستیم؛ وقتی این غذای پر انرژی را مصرف کنیم به ما که انرژی نمی‌دهد، نیرو و قدرت ما را که زیاد نمی‌کند، در ما انبار انرژی می‌کند و ضعف و رخوت و بی‌حالی، سستی، خواب آلودگی و فراموشکاری ما را بیشتر می‌کند. غذاهایی که طبیعت سردی دارند که مورد هدف طب سنتی است، و در زندگی شهرنشینی خیلی به آنها ارزش و بها داده می‌شوند و عبارتند از: که از سیب‌زمینی و تمام محصولات آن(چیپس، کوکو سیب‌زمینی و …)
  • گوشت گوساله، گوشت‌های مصنوعی، سوسیس، کالباس، ژامبون همه گوشت‌های جدیدی که وارد بازار می‌شود و نمی‌دانیم واقعاً مواد اولیه آنها چیست؟ سالاد الویه، ماکارونی، اینها غذاهای فانتزی هستند که وارد چرخه غذای ما شده‌اند، فست فودها، نان باگت، سس مایونز، پنیر پیتزا، قارچ، ‌ماءالشعیر، خیار، گوجه، هندوانه، عدسی، تمام برنج‌هایی که از خارج وارد می‌شوند، برنج‌های خارجی مکانیسم تولیدشان خاص است؛ مثل برنج ما نیست که به رنج تولید شده باشد. ماست ترش، دوغ ترش و تمام کنسروها، حتی چیپس و مواد معدنی و پفک و نیز مرغ‌های صنعتی بسیار سرد، همگی مضر هستند.
  • پرورش و خوردن شتر مرغ، مرغ‌های خاص روسی و تزیینی، بلدرچین، گنجشک که همگی طبعی گرم دارند و روی روح و روان مردم اثر مطلوب دارند.

ج) زندگی بی‌تحرک و ماشینی

  • در زندگی ماشینی ما صبح خوابی و دیر بیدار شدن، رفت­وآمد با ماشین و مترو، که خود نمایش تمام عیار زندگی ماشینی و ساعتی برای مردم است که رفت‌و آمدشان را با مترو تنظیم می‌کنند و همین مصرف انرژی کم، افزایش وزن و بی‌تحرکی را سبب می‌شود. چاقی که نتیجه زندگی ماشینی است خود از عوامل پر خطر بیماری زوال عقل است.
  • زندگی شهری برای جوانان هم خستگی مفرط و دائم دارد، افزایش تعریق، افزایش وزن، اینها عواملی هستند که طب سنتی به آن‌ها برای اصلاح سبک زندگی توجه ویژه‌ای دارد.

د) مطالعه کم کتاب و مبنای علمی نبودن دانش امروزی مردم

  • زیرا محفوظاتی که مردم در زمان حال کسب می­کنند از شبکه­ های مجازی است و بطور قطع بدون منبع هستند. در واقع مطالعه کتاب به تقویت حافظه کمک می‌کند؛ اما مطالعه‌ با وسایل الکترونیکی، انسان دچار فراموشی می‌شود و هیچ کمکی به انسان نمی‌کند و سن آلزایمر هم پایین می‌آید.

روش های درمان آلزایمر در طب جدید چیست؟

هیچ درمانی برای آلزایمر وجود ندارد. علم هنوز نتوانسته درمانی را که بتواند پیشرفت این اختلال را کند یا متوقف کند، به دست آورد. محققان همچنین نمی‌دانند چگونه از بروز آلزایمر جلوگیری کنند.

در این مقاله برآنیم که درمان‌های جایگزین دارو و داروهای درمان آلزایمر را بررسی کنیم. درک این نکته مهم است که درمان‌های جایگزین برای بیماری آلزایمر در جامعه پزشکی به طور گسترده‌ای پشتیبانی نمی‌شوند. برخی از این روش‌های درمانی در برخی مطالعات  سودمند نشان داده شده است، درحالی‌که در برخی دیگر مطالعات حاکی از عدم تاثیر آنان است. اگر به درمان‌های جایگزین علاقه‌مند هستید، مهم است که ابتدا با پزشک صحبت کنید.

روغن نارگیل

  • کاپریلیک اسید یک اسید چرب است که در روغن نارگیل فرآوری شده یافت می‌شود. بدن انسان اسید کاپریلیک را به کتون پروتئین تجزیه می‌کند. برخی تحقیقات نشان داده است که افرادی که کتازین مصرف کرده‌اند از عملکرد حافظه بهتری برخوردار بوده و افت شناختی کمتری دارند. برخی از افراد از روغن نارگیل به عنوان جایگزین ارزان قیمت برای داروهای حاوی کتازین استفاده می‌کنند.

اسیدهای چرب امگا 3

  • اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است در درمان آلزایمر مفید باشند. در یک مطالعه محققان دریافتند که مصرف منظم اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش اختلال شناختی می‌شود؛ اما توجه به این نکته ضروری است که این تحقیق در حیوانات انجام شده است و نه در انسان. با خوردن ماهی، آجیل و برخی روغن‌ها می‌توانید اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری در رژیم غذایی خود دریافت کنید.

کوآنزیم  Q10

  • طرفداران درمان جایگزین ادعا می‌کنند ویتامین‌ها و مواد معدنی خاصی می‌توانند از بروز آلزایمر جلوگیری کرده یا آن را متوقف کنند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها کوآنزیم Q10 یا CoQ10 است که مکمل‌های CoQ10 در داروخانه‌ها موجود است. این آنزیم برای عملکردهای سالم بدن دارای اهمیت است. اکنون به عنوان یک درمان احتمالی برای بیماری آلزایمر موردبررسی قرار می‌گیرد.

کلسیم مرجان

  • بیشتر افراد به میزان کافی کلسیم از رژیم غذایی خود دریافت می‌کنند؛ اما برخی از افراد از کلسیم مرجان به عنوان درمانی برای آلزایمر استفاده می‌کنند. کلسیم مرجان از پوسته‌های دریایی و زندگی دریا مشتق می‌شود. این بدان معنی است که مکمل کلسیم ممکن است حاوی مقادیر کمی از مواد معدنی دیگر باشد. برخی معتقدند که این ماده از سایر منابع کلسیم سودمندتر است.

طب سوزنی

  • طب سوزنی یک داروی جایگزین است که اعتقاد بر این داشته که با استفاده از سوزن‌های ریز و استریل آلزایمر را بهبود می‌بخشد. این روش درمانی باعث تحریک بدن و بهبود جریان انرژی می‌شود.
  • طبق گفته برخی مطالعات طب سوزنی ممکن است باعث بهبود خلق و خو و عملکرد شناختی در افراد مبتلا به آلزایمر شود.

آروماتراپی

آروماتراپی از روغن‌های اساسی برای تقویت حافظه استفاده می‌کند. یک آزمایش کوتاه مدت آروماتراپی بر روی گروهی از افراد مسن نشان داد که این روش درمانی برخی از افراد مبتلا به آلزایمر را بهبود بخشید.

روغن‌های اساسی مورد استفاده در مطالعه شامل:

  • رزماری
  • لیمو
  • اسطوخودوس

یادآوری این نکته ضروری است که هرگز روغن‌های اساسی را مستقیماً روی پوست نمالید. همیشه سه تا پنج قطره را در یک اونس روغن مانند روغن بادام رقیق حل کرده و سپس مصرف کنید.

نور درمانی

  • بیماری آلزایمر بخشی از مغز را که خواب شبانه را تنظیم می‌کند آسیب میزند. آلزایمر می‌تواند باعث اختلال در چرخه خواب و بیداری شما شود. برخی از افراد در خواب مشکل دارند و این باعث می‌شود خطر سرگردانی شبانه بیشتر شود. نور درمانی روشن ممکن است کمک کند.
  • مطالعات دریافتند که نور درمانی به بازگرداندن تعادل در چرخه خواب و بیداری کمک می‌کند. نور درمانی روشن در صبح باعث بهبود الگوی خواب شبانه در برخی از افراد مبتلا به آلزایمر و همچنین باعث افزایش بیدار ماندن در روز و کاهش اضطراب می‌شود.

کاری که اکنون می‌توانید انجام دهید چیست؟

تحقیقات فعلی از درمان‌های جایگزین به عنوان راهی برای درمان آلزایمر پشتیبانی نمی‌کند.

اگر علاقه‌مند به هر یک از این روش‌های درمانی جایگزین هستید با پزشک خود مشورت کنید. استفاده از روش‌های درمانی جایگزین را بدون مشورت با پزشک شروع نکنید. شما می‌توانید با ترکیب داروهای تجویز شده با هر یک از مکمل‌های ذکر شده در بالا، تعارض جدی با دارو ایجاد کنید.

داروها

اگر شما یک عزیز مبتلا به آلزایمر (AD) هستید، احتمالاً می‌دانید که هنوز درمانی برای این بیماری وجود ندارد. با این حال، داروهای تأییدشده توسط سازمان غذا و دارو (FDA) می‌توانند به جلوگیری یا کند شدن پیشرفت علائم شناختی (مربوط به فکر) AD کمک کنند.

این علائم شامل از بین رفتن حافظه است. در زیر نمونه‌هایی از داروهایی که معمولاً برای جلوگیری یا کند شدن علائم آلزایمر تجویز می‌شوند، آورده شده است. میزان تأثیر این داروها در افراد مختلف متفاوت است. دز همه این داروها با شدت یافتن علائم آلزایمر به تدریج بیشتر می‌شوند.

  • دونپزیل: از این دارو برای تأخیر یا کند کردن علائم بیماری خفیف، متوسط ​​و شدید استفاده می‌شود.
  • گالانتامین(Razadyne): این دارو برای جلوگیری یا کند شدن علائم خفیف تا متوسط آلزایمر استفاده می‌شود. این قرص، به صورت کپسول یا محلول خوراکی است.
  • ممانتین: این دارو بعضی اوقات با  Aricept، Exelon  یا Razadyne تجویز می‌شود. این دارو برای به تأخیر انداختن یا کند کردن علائم آلزایمر ​​است. این یک قرص، کپسول یا محلول خوراکی با اثرگذاری طولانی است.
  • ریواستیگمین (اکسلون): از این دارو برای جلوگیری یا کند کردن علائم بیماری خفیف تا متوسط ​​ آلزایمر استفاده می‌شود.
  • ممانتین و دونپزیل: این کپسول دارویی برای درمان آلزایمر متوسط ​​و شدید استفاده می‌شود.

داروهای آلزایمر در حال ‌توسعه

آلزایمر یک بیماری پیچیده است و محققان هنوز آن را کاملاً درک نکرده‌اند که چگونه آن را درمان می‌کنند. با این حال، آن‌ها در تلاش‌اند تا داروهای جدید و ترکیبات دارویی را تولید کنند. هدف از این محصولات جدید کاهش علائم آلزایمر یا حتی تغییر روند بیماری است.

برخی از داروهای بسیار امیدوارکننده در حال‌ توسعه عبارتند از:

Aducanumab

  • این دارو رسوبات موجود در مغز و پروتئینی بنام بتا آمیلوئید را هدف قرار می‌دهد. این پروتئین باعث ایجاد خوشه‌ها یا پلاک‌هایی در اطراف سلول‌های مغزی در افراد مبتلا به آلزایمر می‌شود. این پلاک‌ها از ارسال پیام بین سلول‌ها جلوگیری می‌کنند و باعث ایجاد علائم آلزایمر می‌شوند.

Solanezumab

  • این یکی دیگر از داروهای ضد آمیلوئید است. مطالعات در حال انجام است برای دیدن اینکه آیا solanezumab می‌تواند کاهش شناختی در برخی از افراد مبتلا به آلزایمر را کاهش دهد یا خیر. این دارو برای افرادی که پلاک‌های آمیلوئید دارند اما هنوز علائم از دست دادن حافظه را نشان نمی‌دهند، تجویز می‌شود.

انسولین

  •  تحقیقاتی به نام مطالعه انسولینِ بینی در مبارزه با فراموشی انجام شده است. دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا نوعی انسولین موجود در اسپری بینی می‌تواند عملکرد حافظه را بهبود بخشد یا خیر. تمرکز پژوهش بر روی افراد با مشکلات حافظه خفیف است.

جمع بندی

در پایان ذکر این نکته مهم است که بیماران آلزایمری داروهایی مصرف می‌کنند که شاید جا به جایی دوز آنها برای بیمار بسیار خطرناک است. لذا مراقبت از مصرف صحیح داروهای بیمار یکی از نکات کلیدی درمان است.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)