آمار
  • تعداد کالا: 340
  • بازدید امروز: 2714
  • بازدید دیروز: 1836
  • بازدید کل: 518663

نشانه های صفرا

لاویگل چهارشنبه 21 اسفند 1398 - 13:48
نشانه های صفرا
افراد صفراوی معمولا بر اثر فعالیت و ترشحات زیاد کبد دارای چهره ای زرد رنگ هستند ،بخصوص سفیدی چشمانشان به زردی گرایش دارد ،اغلب بدنشان داغ است و نسبت به دیگر اشخاص نیم تا یک درجه تب دارند..

افراد صفراوی معمولا بر اثر فعالیت و ترشحات زیاد کبد دارای چهره ای زرد رنگ هستند ،بخصوص سفیدی چشمانشان به زردی گرایش دارد ،اغلب بدنشان داغ است و نسبت به دیگر اشخاص نیم تا یک درجه تب دارند،در بعضی از این افراد حالت هایی مانند داغ شدن بدن یا یخ کردن مشاهده میشود. عموما دچار بیماری های پوستی میشوند و موهایشان میریزد یا دچار موخوره میشوند. در چهره آنان لکه های سفیدی ایجاد میشود که توام با خشکی است یا در بدنشان لکه های قهوه ای پیدا میشود.

معمولا افراد صفراوی مزاج حال و حوصله خوبی ندارند و حساس و زودرنج هستند و سریع عصبی میشوند و به دیگران پرخاش میکنند یا از درون دچار خود خوری میشوند.در مجموع چهره ی شادابی ندارند و غذاهای مصنوعی با مزه های ساختگی ،مانند سس و رب زیاد و چاشنی هایی مانند آن عادت دارند و معمولا از یبوست مزاج رنج می‌برند و مدام دست خوش دگرگونی های روحی میشوند.

نشانه های غلبه صفرا:

تشنگی، زبری پوست صورت، زردی چشم، کدورت ادرار، عصبی شدن، ناراحتی معده، تلخی دهان، کم اشتهایی، حالت تهوع، سردرد و درد شقیقه، سیاهی رفتن چشم، سرگیجه، خشکی پوست، ترک خوردن پوست دست و پا ،گ رمی بدن یا داشتن تب،دیدن خواب های هولناک مانند جنگ و ستیز ،پوسته شدن پوست سر یا شوره سر، نمایان شدن لکه های سفید یا قهوه‌ای در صورت یا دیگر اعضای بدن ، ریزش مو، ابتلا به بیماری الوپسی (ریزش موضعی مو)، علاقه به نوشیدن آب یخ و خوردن یخ ،ی بوست مزاج و بهانه جویی و تند خویی.

این گونه افراد را «صفراوی مزاج »گویند.همه یا اکثر نشانه های یاد شده در بیشتر افراد صفراوی مزاج دیده می‌شود ؛البته میزان بروز این نشانه‌ها به مقدار غلبه ی صفرا بستگی دارد.

غذاهای مفید برای افراد صفراوی مزاج:

همه ی مرکبات ،انار،شاه توت، خیار،سیب، گلابی،ا لبالو ،گیلاس، الو، گوجه سبز و زرشک برای افراد صفراوی مزاج مفیدند.

بهترین دارو برای این افراد هندوانه ،گرمک، کدو خورشتی، هویج، روغن زیتون،سوپ جو با پاچه گوسفند و زردچوبه همراه با تعدادی الو بخارا و سبزیجات مانند اسفناج ،گشنیز و لیمو ترش تازه است.همچنین سیب زمینی بخار پز ،قارچ،بامیه خورشتی،پیاز،برگه هلو،برگه زردالو ،مغز بادام خام،کدو حلوایی،نخود فرنگی،عدس ماش،لیمو عمانی برای کبد و افراد صفراوی مزاج بسیار مفید است.

نوشیدن روزانه یک تا سه لیوان آب زرشک ،نیم ساعت قبل از غذا و دو و نیم ساعت بعد از غذا نیز فوق العاده مفید است. بذرهای ملین مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بارهنگ و بالنگو، ترشیجات طبیعی ،مغز فلوس، شیر خشت ،ترنجبین، عسل به مقدار کم و همراه با لیمو ترش تازه و به صورت شربت .

اصلاح مزاج افراد صفراوی مزاج:

غذاهایی که اینگونه مزاج ها را اصلاح میکنند عبارتند از: خوردنی هایی که حالت اسیدی دارند و ترشیجات طبیعی مانند لیموترش،زرشک،نارنج،گریپ فروت،عسل،ترنجبین،شیرخشت،کاهو،خیار،کیوی،الو بخارا،الوچه،اسفناج،تمبر هندی ،تمبر گجرات به صورت دم کرده ،لیموشیرین،پرتقال،نان جو و اش جو.مجموعا این افراد باید غذاهای خنک مصرف نمایند؛پعنی غذاهایی کهPHانها از نظر علمی زیر۷باشد.عرق کاسنی و عرق شاتره بهترین نوشیدنی برای این افراد است ،انان بای شستشوی سر و بدن خود باید از سدر استفاده کنند. بهترین روش برای اینگونه افراد این است که از خوردن چای و ماست بپرهیزند تا سلامت خود را حفظ کنند. در غیر اینصورت دچار بیماری‌های کبدی و هپاتیت می شوند.

غذاهای مضر برای افراد صفراوی مزاج:

چای، قهوه، نسکافه، لبنیات، تخم مرغ و غذاهای فریز شده، سرخ شده ،سس و رب، غذاهای چرب و پر حجم ،ماکارونی، آش رشته ،سیر و تمامی غذاهای گرم، ادویه جات تند،اب یخ، نوشابه، نوشیدن مایعات همراه غذا یا بلافاصله بعد از آن ،شیرینی جات قنادی و مصنوعی ،اجیل شور،گوشت قرمز،بریده بریده غذا خورد یعنی انسان مدام در حال خوردن باشد مانند تخمه شکستن و خوردن تنقلات ،خوردن بادمجان ،موز،

همه غذاهای ساندویچی ،مانند سوسیس،کالباس،کوکتل،سمبوسه،فلافل،پیتزا،همبرگر و خوردن خربزه ،اناناس و طالبی...علت ممنوع بودن این غذاها برای افراد صفراوی مزاج این است کهPHاین غذاهاو نیز PHکبد بالاست.استفاده از این مواد ،باعث افزایش دمای کبد و ترشح زیاد صفرا و در نتیجه ،ایجاد راه بندان در مجاری کبد میشود ،این حالت موجب تشکیل سنگ های صفراوی در کیسه صفرا میگردد و علایمی؛نظیر یبوست زرد شدن چهره و دردهای شدید در ناحیه سمت راست بدن در زیر دنده های راست را در پی دارد.



نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد